36 Corvette alkotja ezt az elhagyatott gyűjteményt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ legnagyobb elhagyatott Corvette gyűjteményét találták egy New York-i raktárban, a porlepte sportkocsikat most egyenként felújítják, és jótékonysági árverésen keresnek nekik új tulajdonost.

1953-tól 1989-ig a Corvette minden évjáratából (kivéve ’83-at, amikor nem adtak ki új modellt) félretettek egy példányt ehhez a gyűjteményhez, amit pár éve vastag porréteg alatt találtak meg egy New York-i raktárban. A kollekció története 1988-ban kezdődött, amikor a VH1 zenecsatorna producere kitalálta, hogy óriási nyereményjátékot szervez.

és az autók egy része akkor még nem féltett veterán, hanem napi használatban lévő, hétköznapi példány volt. A játékban telefonon lehetett részt venni, minden hívás két dollárba került, amiből másfelet kapott a zenecsatorna, így gyorsan visszajött a befektetés.

A Corvette-gyűjteményt egy Long Island-i asztalos nyerte meg, de hamar túladott rajta, a pop art művész Peter Max ugyanis olyan ajánlatot tett neki, aminek nem tudott ellenállni. Az autókat New Yorkba szállították, de

Peter Max közben túladott a gyűjteményen, és most úgy tűnik, hogy jobbra fordul az elhanyagolt sportkocsik sorsa. Corvette Heroes néven alakult egy szervezet, ami felújítja az értékes ritkaságokat – néhány már ismét eredeti pompájában ragyog –,

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.