Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lynn Pfenning elég kitartónak mondható, hiszen 38 évig követte, majd vissza is vásárolta apja egykori farmotoros Volkswagenét, amit tökéletesen fel is újított.

A Type 3 nem tartozik a Volkswagen legismertebb típusai közé, mégis fontos szerepe van a márka történetében. 1961-ben mutatták be, és a klasszikus Bogár elve szerint épült, léghűtéses, farmotoros, hátsókerék-hajtású típus volt, de tágasabb és kényelmesebb, mint a bogárhátú, ezzel pedig a Passat elődjének is tekinthető.

Lynn Pfenning gyerekkorát meghatározta ez a típus, az apja ugyanis 1967-ben 2200 dollárért vett egy világoskék példányt az alig kétévesen totálkárosra tört bogárhátúja helyett. Lynn dolga volt minden hétvégén, hogy lemossa a szombati mise előtt, és amikor apja nyolc évvel később eladta, a fiú akkor sem vesztette szem elől.

A Volkswagen akkor már két évtizedet egy pajtában állt, és előtte is mezőgazdasági munkákhoz használták, ezért több helyen be volt horpadva, és vastagon gittel javították, a motorban pedig egerek tanyáztak.

A célja érdekében túlórázott a munkahelyén, a hétvégeken pedig 10-12 órákat dolgozott az autón, de az eredmény láttán megérte, a Volkswagent az utolsó csavarig felújította, és egyszerűen tökéletes lett.

Az ezerhatos motort 1776 köbcentisre növelték, az utasteret tweedmintás kárpittal vonták be, a karosszériát pedig ragyogó bordóra fényezték. Lynn egy autós találkozón mutatta be a büszkeségét, és elhívta magával a 83 éves apját is, aki alig akarta elhinni, hogy ez ugyanaz az autó, ami egykor az övé volt. Fantasztikusabb ajándékot nehezen tudnánk elképzelni.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.