A Porschénél is folyton dolgoznak a jövő modelljein, és ezek közül a prototípusok közül akad néhány, amit eddig még nem nagyon mutattak meg a világnak. Most kinyitották a titkos raktárt, és elővettek öt különleges Porschét.

#5 Porsche 984

A Boxster még sehol sem volt, amikor 1984-ben a Porsche mérnökei már egy kompakt, könnyű és áramvonalas roadsteren dolgoztak.

A 984-nek keresztelt prototípus a korabeli Porschék vonásait viselte magán, és bár csak 135 lóerős volt, a tervezők nem a minél nagyobb teljesítményre, hanem a kedvező aerodinamikára és a 880 kilogrammos tömegre koncentráltak.

#4 Porsche Cayenne Cabrio

2002-ben a Cayenne is elég meglepő húzás volt a Porschétől, a csak a tervek között szereplő kabriót talán meg sem merték mutatni.

Mivel akkoriban még nem volt olyan egyszerű digitálisan lemodellezni mindent, ezért ennek a prototípusnak kétféle hátsó részt építettek, hogy eldöntsék, melyik a jobb. Úgy tűnik, egyik sem nyert.

#3 Porsche 911 Carrera Speedster

Speedster modellek rendszeresen készülnek a Porschénél, ezúttal azonban egy olyan prototípust láthatsz, ami nem vált valóra.

A 3,2 literes motorral szerelt korabeli 911 Carrera az áramvonalas burkolatával szélvédő nélküli együléses versenyautóvá vált, ami különkiadásként talán még sikeres is lehetett volna a gyűjtők körében.

#2 Porsche Panamericana

Ferry Porsche nyolcvanadik születésnapjára készült a Panamericana prototípus mindössze hat hónap alatt.

1989-ben a frankfurti szalonon is kiállították a feltűnő tanulmányt, aminek a vászontetejét zipzárral lehetett rögzíteni, a nagy kerékjáratok alá méretesebb abroncsokat is lehetett szerelni, hogy szinte terepjáró váljon belőle.

#1 Porsche 918 Spyder

A 918 Spyder hivatalos bemutatója előtt készült ez a prototípus, amiben a mérnökök a hibrid szuperautó hajtásláncát tesztelték még azelőtt, hogy elkészült volna a karosszériája.

2012-ben néhány szerencsés vezethette is ezt az elképesztő külsejű Porschét, amivel alighanem nagyobb feltűnést lehetne kelteni, mint a valóra vált változatával.

Nézd meg a prototípusokat videón is:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk