Elon Musk már beszélt róla, most pedig be is mutatta a Tesla Model S legújabb változatát, ami még erősebb, még gyorsabb, és még messzebb megy egy feltöltéssel. A hárommotoros Plaid már rendelhető, az ára sem mindennapi.

A Model S eddig is az elképesztő gyorsulásáról és a figyelemreméltó hatótávjáról volt ismert az elektromos autók közt, és a Tesla most bejelentett egy még durvább változatot. A három villanymotorral szerelt Plaid érkezéséről már tudtunk, a prototípusa akkor tűnt fel, amikor Elon Musk csapata a Porsche Taycan megjelenésekor megpróbálta bevenni a Nürburgringet.

Már a Long Range névre keresztelt alapmodell paraméterei is kellemesek a 640 kilométeres hatótávval és a 3,8 másodperces százra gyorsulással. A Performance ennél is elképesztőbb, hiszen 2,5 másodperc alatt sprintel százra, amivel a benzines szuperautóknak is feladja a leckét.

Most pedig jön a Plaid, ami 2,1 másodpercre szorítja le a gyorsuláshoz szükséges időt.

A három elektromotor kombinált teljesítménye 1100 lóerő lesz, és a Plaid végsebességét is kitolják, 261 helyett 320 km/órával száguldhat. Elon Musk még nem árulta el, hogy mekkora akkumulátor jár hozzá, de azt igen, hogy a Model S csúcsváltozata

a hatótávjában is nagyot lép előre, egy feltöltéssel 840 kilométert lesz képes megtenni.

A legextrémebb Model S-nek megvan az ára, hiszen míg a Performance 96 990 euróba kerül, addig a Plaid alapára 139 990 euró, ami több mint 50 millió forintnak felel meg, erre jönnek az extrák, mint például a jövőben teljes önvezetést ígérő asszisztens 7500 euróért. A csúcsmodell ezer eurós letéttel már rendelhető, de az első példányokat csak 2021 végén szállítják.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Bobby Ewing bőrébe bújhatsz ezzel a Mercedes-Benz SL-lel