A veterán autók újragyártása egyre gyakoribb, és ezúttal a Bentley folytatja a sort, az 1929-ben készült Blower versenyautójából épít meg még 12 darabot. A munkához a legújabb technikát is felhasználják.

A húszas években a Blower versenyautókkal vált ismertté az idén éppen századik születésnapját ünneplő Bentley. Az építése során úgy gondolták, nem elég a motor méretét növelni, kompresszorral lehet belőle kihozni még nagyobb teljesítményt. A 4,4 literes motorját ezzel 130-ról 240 lóerősre izmosították, és 200 km/órával is száguldhatott.

Az eredeti Blower mindössze négy példányban készült, de a Bentley most úgy döntött, hogy még 12 darabot épít belőle.

Az egyik eredeti a birtokukban van, a hatvanas években újították fel, de a mai napig kiválóan használható, veteránversenyekre is járnak vele. Most ezt szedték szét, és minden alkatrészét 3D szkennerrel dolgozták fel, hogy újat gyártsanak belőle.

Az új példányok annyira hasonlítanak majd az 1929-es eredetire, amennyire csak lehet.

Csak néhány apróságon módosítanak, hogy a veterán autó manapság is biztonságosan használható legyen. Az árát csak a vevőknek árulják el, de nekik is türelemmel kell várniuk, két évbe is beletelik, amíg elkészülnek vele.

Nemrég ezzel a ritkasággal készültek el:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus pályagépet építettek egy klasszikus Fiat Pandából