A Porsche hamarosan bemutatja a Panamera ráncfelvarrott változatát, aminek a prototípusával nemrég rekordot döntöttek a Nordschleifén. Az ideje tényleg gyors, de azért van még nála gyorsabb limuzin.

A Panamera jól ismert modell a Porschénél, már a második generációja is négy éve kapható, ezért hamarosan érkezik a ráncfelvarrott változata. Az autót csak augusztus végén mutatja meg a márka, de az alig álcázott prototípussal már futottak egy nagyon gyors kört a Nürburgringen. A Porsche szerint az „üzleti autó” kategóriájában rekordot is döntöttek.

Lars Kern tesztpilóta vezette a Panamerát, amivel 7 perc 29,81 másodperc alatt ért körbe a Nordschleifén.

Persze a rekord attól függ, mit értünk „üzleti autónak”, mert bár valóban gyorsabb volt, mint az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (7:32) és a BMW M5 Competition (7:35,9), de a négyajtós Mercedes-AMG GT 63 S (7:25,4) és a Jaguar XE SV Project 8 (7:23,16) még nála is rövidebb idő alatt értek körbe.

A megújult modell mindenesetre az elődjénél gyorsabb lett, 2016-ban a Panamera Turbónak még 7 perc 38,46 másodpercre volt szüksége a körhöz. A Nordschleife hivatalos hossza ráadásul azóta 20,6-ról 20,832 kilométerre változott, és a prototípus 7 perc 25 másodperc alatt teljesítette a 20,6 kilométert, azaz 13 másodperccel lett gyorsabb az elődjénél.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés