Marc Márquez pályafutása talán legjobb szezonját futja, a Thaiföldi Nagydíjon nyert, így újra ő lett a MotoGP világbajnoka.

A királykategóriában már hatszoros, összességében nyolcszoros bajnok spanyol fölénye néha már bántóan nagy, az ő és a Repsol Honda párosát gyakorlatilag lehetetlen legyőzni.

Nyilván a következő szezonban is Márquez lesz a főfavorit, de a spanyol úgy érzi, új kihívója lehet 2020-ban. Konkrétan Fabio Quartararo. A 20 éves francia első MotoGP-évében többször indulhatott a pole-ból, nyerni viszont még nem tudott, ötször állt dobogón idén, legutóbb a Thaiföldi Nagydíjon, ahol az utolsó métereken verte meg Márquez.

Fabio minden alkalommal egyre erősebb, komoly kihívó lesz a következő évben a bajnokság szempontjából.

Mondta Márquez, aki hozzátette, hogy természetesen készen áll majd a csatára. Szerinte a 20 éves Quartararo remekül passzol a Yahamához, a néhány évvel ezelőtti Jorge Lorenzóhoz hasonlította.

És jelenleg valóban úgy tűnik, hogy a Yamaha-versenyzők közül Quartararo lehet, aki velheti jövőre a versenyt a Hondával és Márquezzel, és ez még inkább igaz lenne, ha jövőre már gyári Yamahával versenyezhetne a francia.

Marc Márquez őrületes futamgyőzelem után ismét világbajnok a MotoGP-ben

Marc Márquez nyerte a Thaiföldi Nagydíjat és a 2019-es MotoGP világbajnokságot is.

(via)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában