Nagy divat elektromos hajtásúra alakítani a veterán autókat, és a legutóbb egy újabb legendás típus, az eredeti Range Rover villanymotoros változata készült el.

Ha szétnézünk az új, modern elektromos autók között, akkor többségben vannak a méretes szabadidő-terepjárók, mint az Audi e-tron, a Jaguar I-Pace és a Mercedes GLC, ugyanis nemcsak drágábban eladhatók, hanem az akkumulátorcsomag is jobban elfér alattuk. Most az egyik első szabadidő-terepjáró, a klasszikus Range Rover kapott elektromos hajtást.

Az átalakítás az angol Lunaz Design munkája, akik egyszer már levágták a biztosítékot a veterán Rolls-Royce Phantom elektromos változatával.

Az 1970-ben bemutatott, és huszonnégy éven keresztül gyártott Range Rover esetén is teljes felújítással indult a munka, majd az elektromos hajtást és az akkumulátort is a karosszéria alá rejtve építették be.

A teljesítményről és a hatótávról nem árult el részleteket a Lunaz Design, de azt megemlítették, hogy összesen 50 példány építésével számolnak, és a vevők választhatnak a kényelmes városi vagy a belevaló off-road specifikáció között.

Mindenesetre nem lesz olcsó, a nettó alapára 270 ezer euró, ami 97 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát