A Maybach egyik legnagyobb ritkasága az 57S-ből épített kupé, amiből csupán nyolc példány létezik, és ezek egyike, Samuel Eto’o autója most eladó.

A Daimler igazán különleges modellel támasztotta fel a Maybach márkát, és az 57S-nél is nagyobb ritkaságnak számít a limuzinból épített kétajtós kupé, hiszen ebből csak nyolcat gyártottak a Xenatec műhelyében. Az egyik vevője a Barcelona korábbi csatára, Samuel Eto’o volt, aki még akkor rendelte, amikor az Internél játszott.

Mint a Maybach kupé minden egyes példánya, úgy Eto’o autója is egyedi megrendelésre készült,

Baltic fekete fényezéssel, Alaska fehér bőrbelsővel. A hátsó utasoknak ajtó ugyan nem jutott, de felhajtható asztalkát, mini hűtőszekrényt, napfénytetőt és még a tetőre szerelt műszereket is megkapják az itt ülők.

Az 57S-ből került át a 6 literes biturbó V12-es erőforrás, amelynek teljesítményét 550-ről 612 lóerőre növelték.

A maximum nyomatéka is elképesztő, 1000 Nm, amit ötfokozatú automata sebességváltó juttat a hátsó kerekekhez. A Mayback túrakocsija ezzel 5 másodperc alatt gyorsul százra, az erejével még ma sem vallana szégyent.

A focista nem sokat használta a 2010-ben gyártott autót, amiben még most is csak 13 500 kilométer van, és tökéletes állapotban várja az új gazdáját a hollandiai Gallery Aaldering kínálatában. A Maybach egy „kicsit” drágább egy 11 éves S-osztálynál, de még egy újnál is: 750 ezer euróba kerül, ami 225 millió forintnak felel meg.

Nem olyan régen egy másik példány is eladóvá vált:

A líbiai diktátornak készült, de sosem használta ezt a Maybach kupét

A 8 példány egyike új állapotban egy vagyonért eladó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában