Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autók elterjedésében élen jár a Renault, aminek több ilyen modellje is van a kínálatban. Az egyik a Kangoo, aminek már készül a következő generációja, természetesen elektromos változatban is.

Több méretben is gyárt elektromos autót a Renault, ott a városi cikázásra kitalált, robogószerű Twizy, a kisautók minden előnyét magában hordozó Zoe, még a nálunk is ismert Fluence is készült villanymotoros változatban. És a haszonjárművek közt ott a Kangoo, ami jelenleg is kapható elektromos autóként, 270 kilométeres elméleti hatótávval.

A francia márkánál pedig már dolgoznak az elektromos autók következő generációján, jön a Zoe utódja, és magától értetődő, hogy az új Kangoo is elkészül villanyos változatban. Az utóbbit egy tanulmányautóval már meg is mutatta a Renault, és

A gyártásba kerülő változat talán nem lesz annyira letisztult, mint ez a koncepció, de már most látszik, hogy a Kangoo határozottabb vonalvezetése szakít az elődök bolondos gömbölyűségével. A legújabb Renault-modellek jellegzetessége, a C-alakú nappali menetfény is ott lesz rajta, akárcsak az elektromos autókról elmaradhatatlan fénycsík a hűtőmaszkon.

A bemutatójára még várni kell, csak 2020-ban leplezik le a Kangoo utódját, de addig is megismerhetjük a Renault következő nagy dobását, a Clio új generációját:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.