Eddig is sejtettük, de most már bizonyosabb.

Nem teljesen bizonyos, mert a CarVertical tizenhét országban, négyezer-ötszáz ember megkérdezésével készített felmérése nem reprezentatív – ettől még az eredményei érdekesek.

Bulgáriában, majd Magyarországon, Litvániában és Észtországban bíznak legkevésbé a vásárlók a használt autók eladóiban.

Ezekben az országokban hosszú múltra tekintenek vissza az autókkal kapcsolatos csalások. Számos jármű futásteljesítménye hamisított, illetve szenvedett súlyos balesetet korábban, sok járművezető esett már áldozatául a tisztességtelen eladóknak – írta a cég.

Az eladókban leginkább az Egyesült Királyságban, Finnországban, Szlovéniában, Németországban, Szlovákiában és Csehországban bíznak meg az emberek. A közepes bizalmi pontszámmal rendelkező országok közé tartozik Franciaország, Szerbia, Lettország, Lengyelország, Olaszország, Horvátország és Románia. Ezekben az országokban a vásárlók jobban tudatában vannak a tisztességtelen eladók létezésének, és általában óvatosabbak, amikor használt autót vásárolnak.

A felmérés eredménye alapján a fiatalabb generáció bizalmatlanabb az eladókkal szemben.

A 25–34 év közöttieknek csak 17,9 százaléka bízik a használt autók eladóiban, míg a 35–44 év közötti korosztályban ez az arány 30,3 százalék; ez arra utalhat, hogy a fiatalabbak tájékozottabbak az autós csalásokkal kapcsolatban.

(Forrás: CarVertical, MTI. A kép illusztráció.)

Ez is érdekelhet:

A Tata feltalálta az autókereskedelem Family Frostját

A Tata Motors házhoz viszi az autószalont. Anubhav nevű szolgáltatásukkal lakcímre mennek a tesztautókkal, új autókkal, üzletkötéssel.

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve