A Mercedes, de még a Red Bull is megvédi Vettelt a Verstappen-incidens miatt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sebastian Vettel újabb hibájának tartják azt a bizonyos Max Verstappen-es ütközést, aminek következtében a német megpördült és a mezőny végére került a Japán Nagydíjon, és amivel el is úszott a futam- és világbajnoki győzelmi esélye.

Szuzukában sem úgy sikerültek a dologok a Ferrarinak, de főleg Sebastian Vettelnek, ahogy azt tervezték kezdve az időmérőtől a futamig.

A német hatodikként ért célba, de jóval előrébb is végezhetett volna, ha nem vállal akkora kockázatot a harmadik helyért, aminek következtében Vettel megpördült és a 18. helyre esett vissza.

Adrian Puente F1 on Twitter

Vettel vs Verstappen 50 y 50 ⚖ https://t.co/G2jrGFgBeB

A 9. körben Vettel Max Verstappen mögött haladva úgy ítélte meg, hogy nyitva maradt az ajtó (=nyitva hagyta a belső ívet) az egyik kanyarban, miközben a Red Bull lendületet vesztett (az akkumulátor töltőmódba kapcsolt, ami a ledek villogásából lehet tudni), így a német megpróbálkozott a holland megelőzésével. De nem jött össze: Verstappen nem számított az előzésre, versenyíven maradt, és ebből lett az ütközés. Vettel szerint riválisa túl agresszívan próbálta megtartani pozícióját – az esetet versenybalesetnek minősítették.

A Mercedes-csapatfőnök, Toto Wolff megvédi a németet:

„Nem vagyok biztos benne, hogy ez az ő hibája. Remekül felzárkózott a rossz rajthelyéről, és negyedik volt akkor. Versenyzőként pedig muszáj megpróbálnod. Az ajtó nyitva volt, és ő tett egy próbát. Versenybaleset volt, ami miatt visszacsúszott a mezőny végére.”

És Chris Horner szerint sem kifejezetten Vettel hibája volt:

„Bár egy kicsit későn indított, és talán túl optimista volt, de az én szememben ez egy versenybaleset volt, tehát a bírák jól döntöttek.”

Nagyon úgy tűnik, Vettelnek elúszott az ötödik világbajnoki címe, és ezt már ő maga is kezdi látni:

(Fotó: Feedclass)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.