A négyből három is Formula–1-es pilóta.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nyíltan beszélt arról – konkrétan kijelentette –, hogy kit szeretne szerződtetni az idény végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére: nem meglepő módon a háromszoros világbajnok Max Verstappent – mint mondja:

„Ez egy olyan kapcsolat, aminek egy bizonyos ponton létre kell jönnie, de egyelőre még nem tudjuk, mikor valósul meg. Hogy ő-e az első számú választásom a Mercedes ülésébe? Igen.”

Sokáig elképzelhetetlennek tűnt a Red Bull és Max Verstappen szakítása, azonban a Chris Horner személye körül kialakult botrány óta már nem teljesen elvetemült gondolat, hogy a holland nem tölti ki a 2028-ig szóló szerződését az osztrák istállónál:

Milyen esetben hagyhatja el idő előtt Verstappen a Red Bullt?

Úgy tűnik, nemcsak az autón múlhat a dolog, hanem egy személyen is, aki nem a botrányba keveredett Chris Horner.

Amennyiben Verstappen a Mercedeshez szerződne, a holland egy világbajnok autót dobna el magától egy olyan csapatért, amit Hamilton többek között azért is hagyott el, mert nem tudott számára győztes versenygépet biztosítani – Verstappen csapatváltása egyelőre nagyon furán hangzik.

Bár Wolff számára a holland az első számú jelölt, azért akad még név a Mercedes kalapjában, a csapatfőnök még Fernando Alonsót, Carlos Sainz Jr.-t, és a saját nevelésű szupertehetséget, a jelenleg az F2-ben versenyező 17 éves Andrea Kimi Antonellit nevezte meg, vagyis az istálló négy pilótában gondolkozik. A Mercedes jelezte, hogy nem sieti el a döntést, de még a nyár előtt szeretnék megtalálni George Russell új csapattársát.

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Az F1-pilóták nekimentek az F1-nek

Az F1 vezetése egészen másképp látja a helyzetet, mint például Max Verstappen, Lewis Hamilton vagy Fernando Alonso.

Erős utalást tett a Red Bull arról, hogy ki lehet Verstappen új csapattársa

Sergio Pérezt egy spanyol túrhatja ki a Red Bulltól.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában