Egy részletképet már mutatott az Infiniti arról, milyen prototípussal készül bevenni a Pebble Beach-i autósrendezvényt, most pedig teljes valójában is megcsodálhatod a Prototype 9-et, ami a negyvenes évek együléses versenyautóinak formáját ötvözi a jövő hajtásláncával.

Nincsenek ilyen régre nyúló hagyományai, hiszen csak 1989-ben alapították, most mégis az autózás hőskorába nyúl vissza az Infiniti a legújabb tanulmányautójával.

A Prototype 9 arra a kérdésre ad választ, hogy milyen lenne, ha egy hetvenéves versenyautót találnának egy pajtában. Hát ilyen.

A csodás vonalú karosszériát kézzel kalapálták, és a technikája részben régies, hiszen merev tengelyt és laprugót találunk alatta. A fedetlen kerekű együléses szivarautón persze bőven akadnak modern részletek is, ilyen az Infiniti mai autóit idéző hűtőmaszk és az oldalán lévő domborulatok.

De a hajtása már jövőbemutató, mivel a Nissan Leaf elektromotorja került bele, ami 148 lóerős teljesítmény és 320 Nm nyomaték leadására képes, rögtön az indulástól, és a hátsó kerekeket hajtja. Mivel a Prototype 9 csak 890 kilogrammot nyom, így 5,5 másodperc alatt gyorsul százra.

Csak a motorhangot hiányolnánk belőle, ami úgy hozzátartozna ehhez a fantasztikus formához. De az Infiniti prototípusa várhatóan így is állakat ejt majd a Pebble Beach-i Concours d’Elegance autós szépségversenyen, ahol a premierjét tartják a jövő héten.

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz