Filmes körökben egyre elterjedtebb a Mercedes-Benz ML 63 AMG, ha a kamerát állvánnyal együtt szállító autóról van szó, de előfordul, hogy néhány jelenethez ez sem elég gyors. Olyankor jön képbe ez a Saleen által tuningolt Ford Mustang, természetesen V8-as motorral.

Lehet, hogy mozifilmnek nem a legjobb, mi több, egyenesen pocsék a videojátékból megfilmesített Need for Speed, de a szuperautó-felhozatala és a látványvilága nálad is biztos betalálna. A nagy sebességgel felvett jelenetekhez pedig igazán gyors kamerás kocsi szükséges. A werkfilm szerint Audi A6-ot és Mercedes-Benz ML-t, de még egy felállványozott Ferrari 458 Italiát is használtak a forgatáshoz, a legjobb eszköz azonban alighanem ez a Mustang lehetett.

Az előző generációs, 2013-ban gyártott Fordot a Saleen műhelyében készítették fel a feladatra, ami nem csak a kamerás állvány felszerelését jelenti. Az 5 literes V8-as motort sem hagyták érintetlenül, kompresszorral 625 lóerőre növelték a teljesítményét. A matt szürke külső azért kellett, hogy a kamerás kocsi ne tükröződjön nagyon a filmezett autók fényezésén, és ott vannak még a csőből készült lökhárítók is.

Most pedig a Barrett Jackson árverésén kerül eladósorba a kamerás Mustang, amit ezután is használhatnak látványos autós jelenetek készítésére. Nem nyúzták meg nagyon, még csak alig több mint 12 ezer kilométert mentek vele, úgyhogy mások is hasznát vehetik majd.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában