A Porsche tervezte a Star Wars egyik csillagközi vadászgépét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem először jelenik meg a Porsche neve a legújabb Star Wars-film kapcsán, most pedig bemutattak egy csillagközi vadászgépet, amit a német autógyártónál terveztek. Már csak az a kérdés, hogy a filmben is bevetik-e.

A Porsche először akkor árulta el, hogy szorosabbra fűződik a kapcsolata a Star Wars-filmekkel, amikor megmutatott egy rövid klipet, amin egy Taycan száguld a sivatagban.

Mivel autók mégsem kaphatnak szerepet a Star Wars történetében, most lelepleztek egy csillagközi repülőgépet, amit ugyancsak a Porsche tervezett.

A weissachi dizájnerek a Lucasfilm kreatívjaival működtek együtt a csillaghajó megalkotásában, a munka két hónapot vett igénybe. A vadászgép neve Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter lett, és a Porsche számos dizájnelemét megtalálod rajta.

Az eredmény elég meggyőzőre sikerült, de azt nem tudni, hogy a gép a legújabb Star Wars-filmben is szerepet kapott-e. Annyi azonban biztos, hogy a másfél méter hosszú makettjét kiállítják majd a Skywalker kora premierjén Los Angelesben.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.