Biztosan jó ötlet két nagyágyú egy csapatban?

Az olasz Formu1a.uno értesülései szerint a Forma–1 tulajdonosa, a Liberty Media igyekszik meggyőzni a topcsapatokat arról, hogy két azonos képességű pilótájuk legyen, hogy ezzel tegyék izgalmassá a sportágat, ha csak egy csapat dominál, mint például most a Red Bull, vagy előtte a Mercedes.

Az osztrák istállónál erősen benne van a levegőbe, hogy nem hosszabbítják meg Sergio Pérez idény végén lejáró szerződését, így akár – az amerikai tulajdonosok elképzeléseinek eleget téve – még húzhatnak is egy nagyot. Ezzel kapcsolatban pedig a pletykák arról szólnak, hogy

Charles Leclerc és Lando Norris is ott van a Red Bull radarján, mint Max Verstappen leendő csapattársa.

Leclerc-nek 2024-ig van szerződése a Ferrarinál, míg Norrist 2025 végéig köti a McLaren, előbbivel májusban már tárgyalt az RB, míg utóbbit köztudottan nagyra tartja az RB csapatfőnöke és tanácsadója is, azaz Chris Horner és Helmut Marko.

A Red Bull (egyelőre még) határozottan azt kommunikálja, hogy ha nem marasztalnák Pérezt az aktuális szezon végeztével, akkor saját nevelésű pilótát ültetnek a helyére. Ugyanakkor az sem kizárható, hogy az AlphaTaurinál Nyck de Vries helyét idény közben megkapó Daniel Ricciardo esetleges jó teljesítménnyel kiérdemelheti, hogy 2024-től (ismét) Verstappen csapattársa lehessen.

Az egy dolog, hogy Ricciardo visszatért, de baromi nehéz helyzetbe került

Jó döntést hozott a Red Bull Daniel Ricciardóval? Kétségtelenül. Ugyanakkor az ausztrál pilótának a karrierje múlhat ezen.

Nagyok sok a „ha” és az „állítólag” ebben az egész sztoriban, de két dolog biztos:

  • a Red Bull mexikóijának távozása hatással lesz a pilótapiacra, illetve
  • a „két dudás egy csárdában” esete mindig magában hordozza veszélyt, pláne akkor, ha a csapatot az egyik pilóta köré, jelen esetben Verstappen köré építed.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A Red Bull elmondta, miért rúgta ki Nyck de Vriest mindössze tíz futam után

Nyck de Vries lett a Red Bull híresen/hírhedten kíméletlen versenyzői döntéseinek legújabb áldozata, végül is érthető okok miatt.

Vettel szerint brutálisan bánt el a kirúgott újonc pilótájával a Red Bull

Megszégyenítették Nyck de Vriest? Sebastian Vettel lényegében ezt mondja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Kicsi a Porsche, de erős

Lemondásra szólították fel a Red Bull-csapatfőnök Chris Hornert

További cikkeink a témában