Kissé erős kijelentés tett Helmut Marko a Hamilton-Verstappen incidens kapcsán.

Lewis Hamilton nyerte a Monacói futamot, ám hatalmas szenvedés árán: a Mercedes elhibázott döntése miatt a britnek az utolsó 25-30 körre szinte teljesen elfogytak a gumijai, ennek hatására az autója alulkormányzottá vált. Közben Hamiltonnak még a nyakában lihegő Max Verstappenre is figyelnie kellett.

Mivel a fiatal holland 5 másodperces büntetést kapott még egy korábbi incidens miatt, nagyon kellett neki, hogy el tudjon menni a Mercedes mellett, hogy aztán minél nagyobb előnyt autózzon össze. Verstappen a futam hajrájában mindent megpróbált, két körrel a vége előtt egy próbálkozás alkalmával még össze is koccant Hamiltonnal:

Replay 2019-05-26 16-54-55

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Az esetet kivizsgálta az FIA, végül nem büntették meg Verstappent. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, a britet kellett volna büntetni, aki szerinte az egy hete elhunyt Mercedes-tanácsadó, Niki Lauda emléke miatt úszhatta meg a dolgot – ez mondjuk kissé erős kijelentésnek tűnik így elsőre, és másodikra is:

„Nem hiszem, hogy a versenybírák szimpatizálnak Maxszal. Előtte volt a lehetőség, meg is próbálta az előzést. Amikor az incidens történt az alagútnál, szerintem Hamilton balra húzott. Ha valakit megbüntettek volna, annak Hamiltonnak kellett volna lennie. De ez nem történt volna meg, mert ma piros sapkát visel…

(Forrás: hu.motorsport.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
„Hamilton letakarította az őrült Verstappent”, akinek már „nem áll túl jól a szénája”