Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szem nem marad szárazon.

Gyászol a (sport)világ, ugyanis hétfőn késő este 70 éves korában elhunyt a Forma–1 legnagyobb harcosa, a háromszoros világbajnok Niki Lauda. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nyilatkozatában több mint meghatóan búcsúzik az istálló tanácsadójától és személyes jó barátjától:

„Először is, a csapat és a Mercedes nevében szeretném a legmélyebb részvétemet kifejezni Birgitnek (Lauda feleség – a szerk.), gyermekeinek, családjának és közeli barátainak.

A Niki mindig az autósport egyik legnagyobb legendája lesz, ő testesítette meg a hősiességet, az emberséget és az őszinteséget a pilótafülkén belül és azon kívül is.

Távozása hatalmas űrt hagy a Forma–1-ben. Nemcsak egy olyan hőst vesztettünk el, aki a leghihetetlenebb visszatérést produkálta, de egy olyan embert is, aki tisztaságot és őszinteséget hozott a modern Forma-1-be. Ő volt a józan ész hangja, nagyon fog hiányozni.

A Mercedes-csapat is elveszett egy irányadó fényt. Niki az elmúlt hat és fél évben a csapattársunk volt, és mindig kíméletlenül őszinte és végtelenül hűséges volt hozzánk.

Igazi kiváltság volt számunkra, hogy csapatunk tagjának tudhattuk őt, és hogy szemtanúi lehettünk annak, hogy mennyit jelentett számára, hogy részese lehet a csapat sikereinek.

Mindig, amikor végigsétáltutnk a gyárban Brackley-ben és Brixworth-ben, vagy amikor híres motivációs beszédeit tartotta, olyan energiát sugárzott, amit képtelenség lesz pótolni.

Niki, te egyszerű pótolhatatlan vagy, soha nem lesz még egy olyan, mint te.

Megtiszteltetés volt, hogy elnökünknek hívhattunk, és igazi kiváltság volt, hogy a barátomnak nevezhettelek.”

(Forrás: f1i.com, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.