Helmut Marko árulta el, miként vélekednek a Red Bullnál arról, hogy két toppilóta legyen egy csapatban.

A tavaly bevezetett technikai szabályváltoztatás óta Max Verstappen már-már nyomasztóan dominálja a Forma–1-et, még saját csapattársa, Sergio Pérez sem tud a nyomába érni, ezt pedig jól szemlélteti a tabella is: 12 futam után 125 pont a címvédő előnye a mexikóival szemben.

Pérez (hullámzó) teljesítménye miatt beindultak a találgatások a jövőjével kapcsolatban, ezzel párhuzamosan pedig számos pilóta neve is felmerült, mint lehetséges utód, például az AlphaTaurival visszatérő Daniel Ricciardóé, Lando Norrisé és Lewis Hamiltoné is, vagyis klasszis versenyzőké – a mexikói szerződése egyébként 2024 végéig szól, az osztrák istálló pedig (egyelőre még) ragaszkodik ahhoz, hogy Pérez kitölti a kontraktusában meghatározott időt a csapatnál:

„Pérez szerződése annyit ér, mint egy wc-papír”

Nem jósolnak túl sok jót Sergio Péreznek a Red Bullnál.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég a Motorsport-Magazin.com-nak árulta el, miként vélekedik arról, hogy két toppilóta legyen egy csapatban:

„A közönség, a tévénézők és az újságírók minden bizonnyal imádnák, de mi sikereket akarunk, és meg akarjuk nyerni a bajnokságot – ha lehet, az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is.

Jobb, ha van egy hierarchia és egyértelmű, hogy ki az első és ki a második számú pilóta. Norrist még el tudom képzelni, de Hamiltonnal sokkal nehezebb lenne. Nem szenvedhet csorbát a csapat légköre és teljesítménye. A múltban ezt láthattuk Ayrton Senna és Alain Prost, azaz két szupersztár esetében, akik csak egymásra figyeltek, a csapat pedig a második helyre került.”

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

35 milliárdra perli a Williams F1-csapatot az egyik volt alkalmazottja

Elég komoly botrány van kialakulóban a Formula–1-ben.

Megtalálták a Red Bull titkos fegyverét, és most szabályt változtatna ellene az F1

Vajon ezzel meg lehetne törni a Red Bull nyomasztó dominanciáját?

A 2026-tól visszatérhet a Forma–1-be a sportág esszenciája

Leginkább a szurkolók örülnek majd ennek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában