Éles kritikát kapott a Red Bull.

Annak ellenére, hogy a Red Bull vezeti mindkét bajnokságot – mármint a konstruktőrit és pilótája, Max Verstappen az egyénit –, szemmel láthatón nehézségekkel küzd a szezonban, ráadásul nemcsak a pályán, hanem azon kívül is.

Az osztrák istálló előnye a pályán jelentősen csökkent a McLarennel és a Ferrarival szemben, miközben igazi zűrzavar van az RB F1-es csapatának berkein belül is: hatalmi harcok dúlnak, egy kulcsember már távozott a sikerkovács Adrien Newey tervezőzseni személyében, és továbbiakra is lehet számítani, mindezek mellett pedig ott van még a Chris Horner csapatfőnök személye körül kialakult botrány is.

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown a Bloomberg Hot Pursuit című podcastjában arról beszélt hogy szerinte a Red Bull problémái még messze nem értek véget:

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet, és még nincs vége.”

Brown úgy véli, hogy az osztrák istálló meggyengült, mint mondja: „a Red Bull nagyszerű versenycsapat, de Newey távozásával instabillá vált”, és már nem olyan erős, mint korábban. Mindezek mellett úgy véli, hogy az RB-nek a szponzorokkal is nehezebb dolga lesz, mert a támogatók és hirdetők „alaposabban megvizsgálják, mihez társítják magukat”, és amit most a csapat háza táján láthatnak, az nem túl vonzó.

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A Mercedes korábbi versenyzője lehet Hamilton utódja?

Nagy visszatérés lenne ez, legalábbis a pilóta pályafutása szempontjából.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés