Nagy visszatérés lenne ez, legalábbis a pilóta pályafutása szempontjából.

A Mercedesnél még mindig nem döntöttek arról, hogy ki fogja pótolni az idény végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamiltont, azaz melyik pilóta lesz jövőre George Russell csapattársa. A legesélyesebbnek az istálló saját nevelésű szupertehetségét, a jelenleg az F2-ben versenyző, 17 éves Andrea Kimi Antonellit tartják, ugyanakkor Toto Wolff csapatfőnök továbbra is bízik abban, hogy sikerül meggyőznie Max Verstappent, hogy hagyja el értük a Red Bullt.

Az 1997-es F1-es világbajnok Jacques Villeneuve a Sky Sports F1-nek nyilatkozva egy egészen érdekes, inkább talán vad teóriával állt elő a Kanadai Nagydíj versenyhétvégéjén a Mercedes pilótakérdésével kapcsolatban:

„Szerintem (Valtteri) Bottas fog a Mercedeshez menni. Ők egy évre akarnak versenyzőt. Szóval milyen pilótát is akarnak? Egy olyat, aki egy egy évre szóló szerződést is elfogadna, ismeri a csapatot, tapasztalt és előkészítheti az ülést Antonelli számára.”

Villeneuve szerint ebben az esetben a Mercedes keresni fog egy F1-es csapatot, ahova befizeti Antonellit egy évre, hogy tapasztalatot szerezhessen a királykategóriában is. Ugyanakkor annyit még hozzáfűzött gondolatmenetéhez, hogy nincs semmi infója, „mindez csak egy megérzés”.

Bottas számára egyáltalán nem lenne ismeretlen terep a Mercedes, hiszen öt idényt is lehúzott Lewis Hamilton csapattársaként, mielőtt 2022-re az Alfa Romeóhoz csatlakozott – nagy visszatérés lenne ez, legalábbis a finn pályafutása szempontjából egészen biztosan.

(Forrás: Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A leintés után vált igazán katasztrofálissá Sergio Pérez kanadai versenyhétvégéje

Nem sikerült jól Sergio Pérez kanadai versenyhétvégéje (sem), és az is biztos, hogy a soron következő nagydíj sem fog jól indulni számára.

Ez lehet a Verstappen számára a legvonzóbb csapat jelenleg

„Max Verstappen már nem a Red Bullnál fog versenyezni 2026-ban.”

Kiszállhat az F1-ből ez egyik nagy múltú csapat

Úgy tűnik, lemondtak a csapat sikerességéről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés