Minden tekintetben brutális pick-upot alkotott a Hennessey, a Ford F-150-ből épített Venom 775 ezért még egy Shelby Mustangot is képes faképnél hagyni.

A Ford amerikai pick-upjával kapcsolatban mostanában a tisztán elektromos hajtású változat jelenti az újdonságot, ami sokkal jobban fogy, mint számítottak rá.

Az F-150 Lightning persze villámgyors lett, de a Hennessey műhelyében azokra is gondoltak, akik a nagy teljesítményt csakis bivalyerős benzinmotorral tudják elképzelni.

Az 5 literes V8-as motorja gyárilag sem gyenge a 395 lóerős teljesítményével, de a Hennessey jócskán rádobott erre, amikor egy méretes kompresszor felszerelésével 775 lóerőre fokozta az erejét. A Venom 775 ezért egy kicsivel több, mint négy másodperc alatt gyorsul százra, és 12,1 másodperc alatt tudja le a negyedmérföldes távot.

A Venom 775 korábbi évjárata a Shelby Mustang ellen is elég meggyőző teljesítményt nyújtott:

A texasi műhelyben az F-150 többi elemét is a teljesítményhez igazították,

például Brembo fékrendszert szereltek fel 15 colos tárcsákkal. A futóművet azonban nem leültették, hanem épphogy megemelték 15 centivel, és 20 colos kerekeket tettek rá, ezért lehajtható lépcső segíti a beszállást ebbe a monstrumba.

A Venom 775 megmutatja, milyen lenne a tökéletes Ford F-150

– véli az alapító John Hennessey, és mint minden autójára, erre is három évig vagy 60 ezer kilométerig érvényes garanciát vállal. A pick-upnak a hangja is brutális lett, driftelni vagy gumit füstölni is éppen úgy lehet vele, mint az izomautókkal.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Most már tényleg befejeződik a BMW i3 gyártása