Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A német autómárka bemutatta saját elektromos verzióját, a villámgyors Porsche Taycant, mely a Tesla Model S komoly vetélytársa lehet. Elon Musk nem is hagyta szó nélkül a dolgot.

Bár a Taycan teljesen elektromos üzemű, így nincs benne sem belső égésű motor, sem turbófeltöltő, az egyelőre két verzióban érkező gép mégis a Turbo és Turbo S elnevezést kapta. Az előbbiben egy 680 lóerős, az utóbbiban pedig egy 761 lóerős erőforrás hajtja a vasat, és igazából ezzel meg is van magyarázva a névadás, hiszen a hagyományos belső égésű motorral rendelkező, hasonló teljesítményű Porschék is ezekkel a nevekkel kerülnek forgalomba.

Elon Musk azonban nem igazán akart ebbe belegondolni, és inkább jól belemart a Porschéba a következő Twitter-bejegyzéssel:

 

vagyis

A Porsche nem reagált a beszólásra, de igazából a márka rajongói nagyon jól tudják, hogy a típusok megnevezéséhez már nem igazán van köze a turbófeltöltő meglétéhez, egészen egyszerűen a legerősebb modelleknél ezeket a jelzőket használják a névadás során.

Mondjuk Musk frusztrációja végülis érthető, hiszen a Model S a Taycan képében egy valóban erős versenytársat kapott.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.