Csodálatra méltó Volkswagen-gyűjtemény rejtőzik egy Puerto Ricó-i raktárban, ami eddig múzeumként működött, de már bezárta a kapuit. A Bogárból és rokonságából álló tárlatot most egyenként árusítják ki.

Ha nem a Rumnapló, akkor Puerto Ricóról egészen biztosan az egzotikus nyaralás jut az eszedbe, és nem gondoltuk volna, de egy Volkswagen-múzeumot is lehet ott találni. Egy helyi úriember, Norman Gonzalez Rivera saját gyűjteményéről van szó, összesen

170 autóról, ami a világ egyik legnagyobb privát kézben lévő Volkswagen-gyűjteményének számít.

A tulajdonos egészségi állapota már nem engedi meg, hogy tovább működtesse a Volkyland nevű múzeumot, ezért úgy döntött, hogy kiárusítja a tárlatot, ami akár egyben, akár egyenként vihető.

A múzeumról készült videón jól látszik, micsoda kivételes gyűjteményről van szó. A legtöbbet Bogárból láthatsz, az ötvenes évekbeli korai kivitelektől egészen az ezredforduló utáni, mexikói gyártású utolsó szériáig.

Ott vannak a rokonmodellek, a Transporter, a Kübelwagen és a Karmann Ghia, és a replikák is, ami közt Bogárból épített Bugatti, Jeep és Hummer is látható. Még egy olyan New Beetle is van, amit léghűtéses-farmotoros kivitelre építettek át.

A teljes kínálatot ezen az oldalon böngészheted végig, ha pedig inkább a Golfot kedveled, akkor nézd meg ezt a bécsi gyűjteményt:

Bécsben van a világ talán legnagyobb Volkswagen Golf-gyűjteménye

Tele ritkaságokkal, amiből jövőre múzeumot nyitna a gyűjtő.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés