A 30,54 méter hosszú Cadillac már nem nagyon megy sehová, mert nem nagyon tud sehol bekanyarodni. Egy szórakoztatópark látványossága lesz.

A világ leghosszabb személyautója, az Amerikai Álom (tényleg ez a neve: The American Dream) 1986-ban készült el, több darab 1976-os Cadillac Eldorado egymásba toldásával. A kocsi első változata még csupán 18,28 méter hosszú volt, 26 keréken gurult és két darab, a kocsi elejébe illetve hátuljába épített V8-as motor mozgatta.

A tulajdonos nem tudott leállni a projekttel, később 30,5 méteresre nyújtotta az autót. A szörnyeteg ekkor 75 személy szállítására volt képes. Egy ekkora jármű már nem sok kanyart lett volna képes bevenni, ezért középen csuklós szerkezetet kapott és került bele vízágyas lakosztály, jacuzzi, egy kis medence ugródeszkával, egy picike golfpálya és helikopter-leszállóhely is. Az autó bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, majd szép csendesen, elfeledve egy new jersey-i raktárházban oszladozni kezdett.

Kép: Guinness Book of Records

Itt talált rá egy új lelkes őrült, az Autoseum tulajdonosa, Michael Manning, aki belekezdett a restaurálásba, de beletörött a bicskája. A kocsi újabb 7-8 évig porladt, amíg 2019-ben be nem lépett a képbe egy harmadik elvetemült figura, Michael Dezer (szintén autós tematikájú szórakoztatóhely-tulajdonos). Megvette a roncsot, két darabban Orlandóba szállíttatta és az előző tulajdonos bevonásával 250 ezer dollárért, három év alatt végigfuttatta a felújítási projektet. A  jármű egy picit még hosszabb lett, mint volt: 30,54 méteres hosszával megdöntötte korábbi rekordját és másodszor is bekerült a Guinness-be.

Az újjászületett álom elméletileg mozgásképes, de a tervek szerint nem viszik ki közútra, mert nemigen van olyan útszakasz, ahol ezzel a mérettel ténylegesen közlekedni lehetne vele. A kocsi kiállítási tárgy lesz: az egyik Legnagyobb Izé, amivel amúgy is tele van Amerika.

Elvis utolsó Cadillacjének azért jobbak az arányai:

Elvis utolsó Cadillacje volt ez a fenséges Fleetwood

Ma lenne 87 éves Elvis, ezért mától lehet licitálni az utolsó Cadillacjére.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

290-nel is száguldhat a plug-in hibrid Porsche Panamera

Ilyen különleges Land Rovert választott magának Mr. Bean

További cikkeink a témában