Ma lenne 87 éves Elvis Presley, és ebből az alkalomból került aukcióra az a Fleetwood, amiről úgy tartják, hogy a Király utolsó Cadillacje volt.

Elvis Presley óriási rajongója volt a Cadillacnek. A nevéről azonnal a rózsaszín 1955-ös Fleetwood juthat eszedbe, de az csak a kezdet volt. A Rock ’n’ Roll királya szinte mindig más autót vezetett, és úgy tartják, hogy az élete során több mint kétszáz Cadillacje volt. Most egy olyan példányról lesz szó, amit egy kicsivel tovább tartott meg, mint a többit.

1974-ben, három évvel a halála előtt került Elvis nevére ez a ’75-ös Fleetwood Brougham, amit két évig használt, majd az orvosának ajándékozta.

Elvis gyakori szokása volt, hogy akár csak pár hónap után elajándékozta az autóit

a családtagjainak és a barátainak, hogy újat válasszon magának, és pontosan ez történt ezzel a Cadillackel is.

Elvis orvosa 1985-ben adott túl az autón, ami akkor Svédországba került. Az új tulajdonosa öt évvel később eladta, de aztán megbánta, hogy megvált tőle, és visszavásárolta, majd egészen mostanáig a garázsában állt az autó. Soha nem használták igazán, ezért

még csak 2776 kilométer van benne, de az állapota finoman szólva sem nevezhető újszerűnek.

Soha nem újították fel ezt a Cadillacet, ezért minden részlete eredeti, de az idő múlása rendesen meglátszik rajta.

A Fleetwood Brougham annak idején a Cadillac csúcsmodellje volt, amit 8,2 literes V8-as motorral szereltek, a teljesítménye 280 lóerő, és ha lehet hinni az adatlapjának, akkor a fogyasztása 39 liter száz kilométeren.

Ez a Fleetwood azért is különleges, mert úgy tartják, hogy az egyetlen olyan autó volt, ami Elvis saját nevén volt, erről az aláírásával ellátott megrendelő is tanúskodik. 12 512 dollárt fizetett érte 1974-ben, és most ismét eladósorba került: 2022. január 8-án indul, és egy hétig tart az aukció, amelyen licitálni lehet a Király utolsó Cadillacjére.

Ez is érdekelhet:

Észbontóan néz ki Elvis felújított BMW-je

Elkészült Elvis Presley egykori BMW 507-esének felújítása. A képek láttán megértjük, hogy miért szeretett bele azonnal ebbe a kocsiba.

Elvis rúzsfoltos BMW-je él

Elvis Presley vette magának ezt a BMW 507-est, amikor a hadseregnél szolgált. Egy pajtában találtak rá, és most formába hozzák.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Annyira belemerült a sofőr a telefonja nyomkodásába, hogy azt sem vette észre, egy rendőr nézi fél méterről

Ennyi esélye van egy F1-autónak a világ leggyorsabb drónja ellen

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés