Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ki tudja, ha valóra válnak a Dodge tervei, akkor mire vihette volna az elektromos hajtású sportautója, ami a Viper stílusában készült el. De a projektet leállították, a Lotusra épített elektromos roadstert pedig a Tesla tette ismertté.

Első ránézésre egy kicsinyített Viper, pedig a jellegzetes hűtőmaszkon kívül nincs sok köze hozzá a Dodge prototípusának. Sokkal kisebb is nála, csak 3,9 méter hosszú, 1,71 méter széles és 1,15 méter magas, mégis olyan kiállása van, mint a legendás nagytestvérének. A formáját jobban megnézve rájöhetsz, hogy a Lotus Europa adta az alapját.

A nevéből pedig kiderül, hogy a Circuit EV tisztán elektromos hajtású, vagyis ugyanannak a receptnek az alapján készült, mint a legelső Tesla Roadster. Nagyjából egyszerre is, hiszen amíg a Teslát 2008-ban kezdték gyártani, addig a Dodge 2009-ben mutatta be a működő prototípust a detroiti autószalonon.

Az elektromotorja 268 lóerőre és 650 Nm nyomatékra volt képes, a 200 kilowattórás lítiumion akkumulátorával pedig 240-320 kilométert tudott volna megtenni egy feltöltéssel. 2010-ben már gyártották is volna, de végül a Chrysler és a Fiat egyesülése nyomán az amerikaiak elektromosautó-projektjeit leállították, így sosem tudtuk meg, mire ment volna a mini Viper.

Nézd meg, milyen volt az első Tesla Roadster:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.