Már az igazi autójáról is mutatott képeket.

A Williams a hét elején mutatta be a 2022-es autóját, pontosabban csak az új idényre szánt versenygépének, az FW44 (egy demókasztnira húzott) fényezését, ami egyébként tagadhatatlanuk elég pofás lett:

Jost Capito csapatfőnöktől lehet tudni, hogy az új autó egyébként készen van, amit talán azért is érzett fontosnak elmondani, mert volt már példa arra (három éve), hogy az egykor szebb napokat is látott legendás istálló nem készült el időben vele, aminek következtében csak kevesebb napot tudott teljesíteni a szezon előtt téli teszteken.

A kérdés viszont az: ha készen van az FW44, akkor miért nem mutatták meg?

A logikus magyarázat lenne, hogy nem akarnak semmilyen technikai megoldást elárulni a többi csapat számára, vagy hogy ezek a (kamu) autóbemutatók amúgy is inkább a szponzoroknak szólnak. Jost Capito viszont mást mondott:

„Sokat dolgoztunk a fényezésen, azt akartuk, hogy tökéletes legyen. Ezt pedig csak a bemutatóautón tudtuk kidolgozni, mert elég sokáig tartott. A rendes munkát akartuk megmutatni a fényezés tekintetében.”

Maga a versenyautó egyébként valóban elkészült, annyira, hogy Silverstone-ban már pályára is gurult, erről pedig képes bizonyítékokkal is előállt a Williams:

(Forrás: planetf1.com, fotó: Williams)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One