A hetvenes évek amerikai filmjeiben láttunk ehhez hasonló homokfutókat, és már csak ezért is irtó menő ez a Scrambler. A maga idejében nem volt nagy siker, de most izgalmas hobbijármű lett ebből a hatkerekű kétéltűből.

Mennénk vele erdőn-mezőn, lápon-tavon, és egészen biztosan kiválóan szórakoznánk ezzel a Scramblerrel, amit a Bring a trailer oldalán hirdettek meg. A clevelandi Action-Age Inc. mutatta be a típust a hatvanas évek végén, amikor más gyártók is próbálkoztak ezzel a kategóriával, biztosan te is láttál már hasonlót valahol.

2019-ben, amikor rátaláltak erre a példányra, nem volt jobb állapotban, mint egy balatoni vízibicikli jó pár húzós szezon után. A hasonlatot tovább erősíti, hogy a Scrambler teste is üvegszálas műanyagból készült, amit az alapos felújítás során sárgára és fehérre festettek. A restaurálás kiterjedt a motor, az erőátvitel, a fékrendszer és a kerekek felújítására is.

A Scrambler érdekessége, hogy a futómű csillapításának szerepét is a ballonos, alacsony nyomású abroncsok látták el, illetve

képes szinte egy helyben megfordulni, ami óriási mókának hangzik.

A motorja 360 köbcentis Yamaha, amivel 32 km/órás sebességet ért el szárazföldön, de biztosak vagyunk benne, hogy ennél többnek érezni benne ezt a tempót.

A szárazföldet csak azért emeltük ki, mert a Scrambler ráadásul egy kétéltű jármű,

ami 6,5 kilométert tesz meg a vízen óránként, a manőverezést a kerekek mintája is segíti. A hetvenes években az Action-Age csődjével véget ért a gyártása, és a jármű csak ezt követően lett népszerű, amikor szerepet kapott nagy nézettségű amerikai tévésorozatokban, filmekben.

A képeken látható, szépen felújított példányt a Bring a trailer oldalán hirdették meg, és nem sokkal a vége előtt hatezer dolláron áll a licit, azaz több mint kétmillió forinttal kell készülni egy ilyen veterán élményjármű beszerzéséhez.

Minket a rettentő képminősége ellenére is azonnal a képernyő elé szegezett a korabeli promóciós filmje:

Ez is érdekelhet:

Három kereke van, semmi szükséged rá, mégis rohadtul kéne! Kipróbáltuk a Can-Am Rykert

Ha a motorozástól félsz, de a kabriónál több adrenalin kell, akkor ezt az örömjárművet neked fejlesztették!

Az amerikai hadsereg legnagyobb négykerekűje volt ez a kétéltű jármű

Partraszálláshoz használták ötven éven át, a méretei letaglózók.

Szelnénk a vizet egy ilyen kétéltű Minivel

Nincs is jobb, mint egy festői tó partján kocsikázni a Mini-stílusú járgánnyal, aztán elegánsan vízre szállni, ha éppen a túlparton akad dolgod.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában