Ha a legmenőbb autóipari cégvezért keresed, akkor nemcsak Elon Musk juthat eszedbe, hanem Akio Toyoda is, aki a sportautók szerelmese, álnéven indul neves autóversenyeken, és a legutóbb kedvére driftelt egy autóbemutatón.

A Toyotának igazi autómániás elnöke van, aki nemcsak az íróasztal mögül szemléli a dolgokat, hanem aktívan részt vesz mindenben, és ennek nemrég ismét bizonyítékát adta. Akio Toyoda a cégalapító unokája, és amikor 2009-ben átvette a márka vezetését, akkor kijelentette, hogy nem akar több unalmas Toyotát látni.

Toyoda a sportautók és az autósportok szerelmese, neki köszönhető a Supra visszatérése, és az is, hogy egyre több sportmodellt találsz a Toyota kínálatában. A 65 éves elnök rendszeresen indul a csapatával autóversenyeken, de

nem akarja, hogy kivételezzenek vele csak azért, mert ő a főnök, ezért a Morizo álnevet használja.

A Toyota elnöke álnéven indul a 24 órás futamon a Nürburgringen

Akio Toyoda nagy autósport-rajongó, neki köszönhető a Supra visszatérése is.

Morizo pedig a legutóbb a Gazoo Racing, a Toyota gyári versenycsapatának sajtótájékoztatóján csapott le, ahol saját maga mutatta meg, micsoda élményköröket lehet driftelni egy összkerekes GR Yarisszal. A jövő évi rali-világbajnokságon induló GR Yaris versenyautót a csapatfőnök Jari-Matti Latvala terelte mellette.

A következő videón láthatod, milyen jó hangulatú is lehet egy sajtótájékoztató, ha a cég elnöke integetve égeti a gumit az orrod előtt:

Toyoda szan bármikor benne van egy kis mókában:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés