Simone Resta lehet a megoldás a Ferrari szenvedésére.

A több mint ígéres téli tesztek után hamar kiderült, hogy a világbajnoki cím első számú várományosának tartott Ferrari bizony mégsem olyan erős, mint azt gondolták – hiába áll a csapat a második helyen a konstruktőrök között, az idén ötből öt kettős győzelmet szállító Mercedes és pilótái utolérhetetlenek –, pedig a motorral nincs gond, aerodinamikailag viszont vannak bajok.

A maranellóiak be is vallották, hogy az autó teljes koncepciójával gond lehet, a baj ráadásul akkora, hogy a maranellóiak azon agyalnak, hogy visszahívják az istálló korábbi technikai igazgatóját, a 2018-as év közepén az akkor még Saubernek, most már Alfa Romeónak kölcsönadott Simone Restát – ezt a csapatfőnök Mattia Binotto is megerősítette:

„Természetesen csapatként is mindig igyekszünk fejlődni és megvizsgálni a gyengeségeinket. Siemone korábban dolgozott a Ferrarinál, most az Alfa Romeónál tölti be a technikai igazgatói posztot. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és valóban fontolgatjuk annak a lehetőségét, hogy visszahívjuk őt. De még semmit sem döntöttünk el.”

Ha ez valóban megtörténik azzal a Ferrari beismeri, hogy Binotto nem tudja ellátni a csapatfőnöki és a technikai igazgató szerepét egyszerre, ami egyébként nem is csoda. Kérdés, hogy az újrastrukturálás lendít-e valamit a maranellóiakon, bár nagyon úgy tűnik, hogy erről az idényről (is) lemondhatnak.

(Forrás: Autosport, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ha elromlik az autód az autópályán és csak 70-nel tud menni, ki ne menj a leállósávba, mert még egy százezres csekket is kapsz!