A négyszeres világbajnok szerint nem ez volt megbeszélve.

Nagy átalakuláson megy keresztül az Alpine, előbb a csapatot irányító háromfős brigád egyik tagja, Marcin Budkowski hagyta el a francia istállót, majd a 2016 óta tanácsadói szerepet betöltő négyszeres világbajnok Alain Prost is távozott – és még Davide Brivio versenyigazgató jövője kérdéses.

Prost távozása azonban kissé kellemetlenül derült ki, ugyanis a sportág hivatalos honlapján előbb jelent meg a hír, mint ahogy azt a csapat közleményben tudatta volna a nagyközönséggel. A korábbi francia versenyző ki is akadt egy Instagram-posztban, mondván: ez tiszteletlenség volt, és nem is ez volt megbeszélve.

„Rettentően csalódott vagyok, hogy előbb közölték ezt a hírt. Úgy állapodtunk meg, hogy az Alpine-nal közösen fogjuk bejelenteni. Semmi tisztelet, sajnálom.”

Ugyanakkor az ominózus posztból az is kiderült (részben), hogy miért szakított egymással a két fél:

„Abu-Dzabiban kaptam egy ajánlatot a 2022-es szezonra, de egy személyes kapcsolat miatt visszautasítottam, és igazam is volt.”

Ez is azt sejteti, hogy Prost az Alpine-nál folyamatban lévő változások miatt hagyja el a csapatot, de hogy a távozók vagy éppen a lehetséges érkező (Otmar Szafnauer?) személye miatt, azt egyelőre nem tudni, és az is lehet, hogy soha nem is fog kiderülni.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rövidebb lesz az idei F1-es szezon
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!