Ez pedig egyben azt is jelentheti, hogy Hamilton nem fog visszavonulni.

Valószínűleg nincs ember a Földön, aki ne tudná, hogy mi történt a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon, hogy miként bukta Lewis Hamilton a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét, és nyerte meg Max Verstappen első vb-címét.

A leintést követő történésekről is nehéz volt nem hallani, miszerint a Mercedes óvást nyújtott be, amit első körben elutasított az FIA, majd nem élt a fellebbezés lehetőségével, mondván: cserébe a szövetség inkább vizsgálja ki rendesen az esetet. Hamilton azóta némaságba burkolózott, és állítólag annak fényében dönti el, hogy jövőre is a mezőny tagja lesz-e, hogy lesznek-e következményei az esetnek.

A Mercedest az a vád érte ezzel a vádalkuval kapcsolatban, hogy akciójuk mögött az áll, hogy kirúgassák az abu-dzabi futamon – és egyébként a szezonban több versenyen is – véleményes döntéseket hozó Michael Masi versenyigazgatót, aki ellen egyébként más csapatok is panaszt tettek az idény során.

Jelen állás szerint nagyon úgy fest a dolog, amíg nem zárul le a vizsgálat, Hamilton és Masi jövője kérdéses. Bár esélyes, hogy utóbbié már el is dőlt, és menesztették pozíciójából, ugyanis

az FIA frissen kiadott januári szervezeti listáján nem szerepel Masi,valamint az FIA formaautós szakosztályának technikai főfelelőse, Nikolas Tombazis sem:
A korábbi dokumentumokban még mindkettő neve szerepel – ITT láthatod
Ha ez tényleg így van, akkor a Mercedes elérte a célját, Hamilton pedig valószínűleg nem vonul vissza, és kitölti 2023-ig szóló szerződését a csapatnál.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Bentley nyolc év alatt akarja elérni a teljes villamosítást és karbonsemlegességet