Vegyétek úgy, hogy igazságot szolgáltattunk.

Részben köszönhetően a véleményes sportfelügyelői döntéseknek Lewis Hamilton a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében bukta el a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét – a végén Max Verstappen lett a sportág új, immár 34. bajnoka.

Az ír Paddy Power fogadóiroda különös dolgot tett, ugyanis annyira igazságtalannak tartotta azt, (a)hogy Hamilton elbukta a vb-címet és a futamgyőzelmet, hogy kifizette a nyereményt azoknak, akik a brit abu-dzabi győzelmére és/vagy végső sikerére fogadtak, vagyis az alapesetben vesztesnek számító fogadásokat is

– a fogadóiroda természetesen azoknak is kipengette a nyereményt, akik Verstappen győzelmére és/vagy vb-címére tettek.

Mint mondják:

„Max Verstappennek csodára volt szüksége a győzelemhez, ez a versenyszervezők furcsa döntése formájában meg is érkezett. Gyakorlatilag összetépték a szabálykönyvet, hogy a futam utolsó körére igazi szélhámossá változzanak. (...) Ezért úgy döntöttünk, hogy egyaránt kifizetjük a Max Verstappen és Lewis Hamilton világbajnoki győzelmére leadott fogadásokat. Vegyétek úgy, hogy igazságot szolgáltattunk.”

Igazán azok járhattak jól, akik még akkor fogadtak Hamilton vb-győzelmére, amikor nagyobb hátrányban volt Verstappennel szemben – értelemszerűen ekkor magasabb szorzót, azaz több pénzt ért a mercedeses végső sikere.

(Forrás: essentiallysports.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A hetvenes évekbeli ősét idézi ez az amerikai izomautó
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő