Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szénszálas kasztni, alumíniummotor és több mint kétszáz lóerős turbómotor – az Alfa Romeo kétajtós kupéja egy igazi energiabomba, relatíve alacsonyan árával pedig még a Porsche Caymannak is bekavarhat.

A 4C hivatalosan a március 7-én kezdődő Genfi Autószalonon mutatkozik be, de az olaszok már most közzétettek néhány képet a szuperkönnyű sportautóról. A négy méter hosszú, két méter széles és mindössze 118 centi magas autó karosszériája főként szénszálas anyagból készült, így az ígéretek szerint a tömege az egy tonnát sem éri majd el, nagyjából 850–900 kilogramm között lehet.

Az 1,8 literes turbómotor a tömegcsökkentés jegyében alumíniumból készült, teljesítménye viszont így is bőven meghaladja a 200 lóerőt: a 4C alapjáraton valószínűleg 228 lóerős lesz, de a motor teljesítményét akár 300 lóerő közelébe is fel lehet srófolni. Ennek köszönhetően a kocsi 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 255 km/h körül lesz. Összehasonlításként: a 2013-as Cayman valamivel több mint 1300 kilogrammot nyom, az olcsóbb változatba pedig 275 lóerős motort szerelnek, amivel 5,7 másodperc alatt gyorsul százra.

A hátsókerék-hajtású autóba az olaszok a saját, hatfokozatú, duplakuplungos automata váltójukat szerelik, a váltás pedig a kormányra szerelt váltófülekkel történik. A hírek szerint a kocsi ára 15 millió forint alatt lesz, hozzájutni viszont így sem lesz könnyű, mivel az olaszok összesen kétezer darab gyártását tervezik évente.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.