Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Alfa Romeo már a Giulia alapváltozatával mesterit alkotott, és ott volt belőle az 510 lóerős Quadrifoglio, ami semmi máshoz nem fogható élményt adott. Most egy ennél is durvább változatot mutattak be: feltámadt a GTA!

A genfi autószalon nagy durranásának szánta, de a kiállítás lemondása miatt csak az interneten tudja bemutatni az Alfa Romeo a Giulia eddigi legizmosabb változatát. Az újdonság legendás nevet kap, a GTA ugyanis elsőként 1965-ben éppen a Giulia első generációján jelent meg, majd később a 156-ból és a 147-ből is készült ilyen kivitel.

A 2,9 literes biturbó V6-os motorja a Quadrifoglio változatban is már 510 lóerős volt, a GTA azonban 540 lóerős lett, és hozzá a tömege 100 kilogrammal csökkent, ezzel 3,9 helyett 3,6 másodperc is elég, hogy nulláról százra gyorsuljon. 2,82 kilogramm jut egy lóerőre, ami elég figyelemreméltó érték.

A nagyobb teljesítményhez igazították a Giulia GTA többi részletét is, a nyomtávot például öt centiméterrel kiszélesítették.

a Sauber mérnökei által tervezett új első légterelő, hatalmas hátsó szárny és jókora diffúzor került rá, mind szénszálas anyagból, a középen kivezetett kipufogót az Akrapovic szállította.

A belső térben szénszálas anyag borítja a középkonzolt, Alcantara a műszerfalat és a markolatot a kormánykeréken, a kilincseket pedig vörös színű behúzóval helyettesítik.

Az Alfa Romeo gyári versenycsapata, az Autodelta nem állt meg ennyinél, egy még durvább változatot is készített a Giuliából, ami már tényleg közúti versenyautónak számít.

A többi Giuliával szemben a GTA már most ritkaságnak számít, hiszen a két változatából összesen csak 500 példányt tervez gyártani az Alfa Romeo.

A 155-ből is lett volna GTA, de nem került gyártásba:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.