Vágysz egy IFA-ra? Nem? És majdnem két köbméter sörre? Akkor mégiscsak kell az az IFA neked.

A KGST-járművek iránti nosztalgialáz csak lassan éri el a haszonjárműveket. Egy szép, keveset futott, eredeti Trabant, Skoda, Lada stb. már kincs, létezik itthon restaurált Barkas, az IFA-k viszont továbbra is szállítják sódert, szippantják a trutyit, ha még nem rohadtak szét valami ipartelep hátsó részén.

Mert egy kissé esetlen hobbiautót szívesen lát az ember a garázsában, de egy zajos, lassú, sokat fogyasztó és a környezetszennyezése miatt behajtási engedéllyel sújtott IFA nem kelti fel sem a gyűjtő, sem a vállalkozók figyelmét.

Ennél a példánynál viszont más a helyzet. A fülkéről feltöltött egy kép alapján a teherautó jó állapotúnak látszik – de nem elöl kell keresnünk a lényeget. A platón ugyanis nem a költöztetéshez szükséges hevederek, pokrócok vagy kavics- és földdarabok vannak, hanem két óriási sörtartály, két hűtő és egy pult: a hátfal leengedése után már lehet is csapolni.

A feltöltött IFA tehát saját és barátaink örömét is több bulin át szolgálja, de akár pénzkeresésre is alkalmas. A hirdetés májusi szezonkezdésre utaló mondata alapján mégsem érzett rá még senki a lehetőségre, úgyhogy talán kicsit alkudni is lehet a kétmilliós árból.

A hirdetés szövege:

Eladó egy jó állapotú ifa teherautó ami bemutató autónak lett építve.Pár éve kitelepülésekre járunk vele csapolt sörrel,üdítővel,kávéval és röviditallal.Az autó kimondottan sör árusítására lett kiépítve.Található rajta 2db 900literes saválló fa burkolatú sörös hordó,3db sörcsap,1 négy fejes üdítő automata és 2db egyenként 120literes üvegajtós hűtő.Az emelőfal leengedésével a pult azonnal használható. Minden megoldás érdekel. S.O.S indul a szezon május elején, nem kéne elveszíteni a fix jól jövedelmező helyeket. Én sajnos nem tudok vele menni mert a párom elment kamionozni.

Ha pedig milliárdos lettél a sörcsapolásból, ajánlunk néhány magasabb árfekvésű kocsit!

(Forrás: Vatera)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában