Fernando Alonso mindent bevetett, hogy őt támogassák, és ne Lewis Hamiltont.

2007-ben a McLaren új pilótapárost ültetett az autójába, Kimi Räikkönent és Juan Pablo Montoyát/Pedro de la Rosát a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és az újonc Lewis Hamilton váltotta. A két pilóta között hatalmas volt a versengés, ami a kapcsolatukra is erősen rányomta a bélyegét. A McLaren korábbi első számú szerelője, Marc Priestley pedig azt is elárulta, hogy a spanyol milyen (aljas) trükkhöz folyamodott, hogy a saját oldalára állítsa a teljes csapatot:

„Emlékszem, 2007-ben volt olyan, amikor Fernando megjelent egy versenyen, a menedzsere vagy a trénere pedig készpénzzel teli kis barna borítékokat kezdett kiosztani mindenkinek, aki nem Lewis autóján dolgozott. Amikor kinyitottam a borítékot 1500 euró volt benne. Nagyon fura volt ez az egész. A jelöletlen borítékkal a kezemben csak annyit tudtam mondani, hogy »köszönöm szépen, mi ez?«, de nem kaptam rá választ, csak otthagyott ezzel.”

Vagyis Alonso – akkori árfolyamon számolva nagyjából 375 ezer forintnak megfelelő összeggel – lefizette a szerelőket, ám végül ez a dolog kiderült, a borítékban kapott pénzt pedig jótékony célra kellett adományozniuk.

Priestley-től lehet azt is tudni, hogy...

Senki nem akart Lewis Hamiltonnal dolgozni a McLarennél

Egymással veszekedtek a szerelők és a mérnökök, hogy ne Lewis Hamilton autóján kelljen dolgozniuk.

(Forrás: f1i.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Kitálalt Fernando Alonso, hogy miért hagyja faképnél az Alpine-t

Fernando Alonso rendesen odaszúrt az Alpine-nak.

A Mercedes elismerte, hogy majdnem kicsinálta a Forma–1-et

Toto Wolff beszélt a Mercedes helyzetéről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés