A kétszeres világbajnok rendesen odaszúrt az Alpine-nak.

Fernando Alonso saját csapatát, az Alpine-t is rendesen meglepte, amikor az Aston Martin bejelentette a kétszeres világbajnok leigazolását az idény végén visszavonuló Sebastian Vettel helyére.

A francia istálló pedig egy újabb pofonban szaladt bele, amikor bejelentette, hogy a csapat saját nevelésű pilótája, jelenlegi tartalék- és tesztpilótája, az F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastri kapja meg a spanyol ülését, ugyanis az ifjú pilóta ezt azonnal visszautasította – őt a McLarennél láthatjuk Daniel Ricciardo helyén.

Alonso elárulta, hogy ő már akkor elkezdett körülnézni, amikor a megbeszélések során egyértelműen kiderült számára, hogy az Alpine-t csak Oscar Piastri érdekli:

„Az első tárgyalások a szerződésem meghosszabbításáról még márciusban, Ausztráliában kezdődtek. De nem történt semmi. Folyton aggódtak Piastri miatt, a helyért, a jövőjéért. Piastri, Piastri, Piastri. Aztán Sebastian bejelentette visszavonulását, és minden megváltozott.”

A kétszeres világbajnokot felbosszantotta és furcsának találja, hogy a kora miatt nem számoltak vele hosszú távon, máshol szerinte ez nem így megy:

 „A többi csapat másként gondolkodik, és bízik a képességeimben. Ezek fényében helyes döntésnek tűnt, hogy az Astonhoz megyek, hiszen ők tényleg akartak engem, és értékelték az elmúlt két évben nyújtott teljesítményemet. Megkockáztatom, hogy ilyet az elmúlt másfél évben nem nagyon tapasztaltam.”

(Forrás: grandprix.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Új pilótát nézett ki magának a Red Bull

A Forma–1-en kívülről érkezhet.

Ellenségednek nem kívánod az F1-pilóták nyakedzését, hogy elviseljék a több G-s terhelést

Nem is gondolnád, mennyire komoly erőnlétet kíván meg az F1. Középkori kínzással is felér egy-egy edzés.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megkapta a Mitsubishi ASX azt az arcot, amit megérdemelt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés