Jókora botrány van kialakulóban a Forma–1-ben.

Mint ismert, a Magyar Nagydíjon versenyhétvégéjén Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását, a hungaroringi futamot követően pedig az Aston Martin szinte azonnal meg is nevezte a négyszeres világbajnok utódját, aki nem más, mint Fernando Alonso.

Eközben pedig már az Alpine is elárulta, hogy ki veszi át a kétszeres világbajnok spanyol megüresedett helyét: a csapat saját nevelésű pilótája, tartalék- és tesztpilótája, az F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastri.

Csakhogy a 21 éves Piastri azonnal jelezte, hogy ez bizony nagyon nem így van:

„Az Alpine a beleegyezésem nélkül adott ki egy sajtóközleményt arról, hogy jövőre náluk fogok versenyezni. Ez azonban nem igaz, semmilyen szerződést nem írtam alá a csapattal 2023-ra, és nem is leszek a versenyzőjük a következő szezonban.”

Sajtóértesülések szerint Piastri azzal számolt, hogy miután július 31-én lejárt a kontraktusa az Alpine-nál, szabadon eligazolhat, a McLarennel pedig már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások – honfitársa, Daniel Ricciardo helyére pályázik. Komoly jogi csatározás van kilátásban az Alpine és a McLaren között.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A világ leggyorsabb roadstere lenne a Hennessey Venom F5