A Forma–1-en kívülről érkezhet.

Mint ismert, Sebastian Vettel a szezon végén visszavonul, a négyszeres világbajnok helyére pedig Fernando Alonso személyében igazi nagyágyút igazolt az Aston Martin. A spanyol jelenlegi csapata, a többszörösen is cserbenhagyott Alpine ugyanakkor még mindig pilótát keres.

Összeesküvést sejt az Alpine, amiért Alonso és Piastri is faképnél hagyta a csapatot

Nem lehet véletlen, hogy ilyen hirtelen és ennyire váratlanul hoppon maradt az Alpine, legalábbis a csapatfőnök szerint.

A francia istállónál pletykaszinten több név is felmerült, egyes híresztelések például Pierre Gasly esetleges hazatéréséről szólnak – értem ez alatt azt, hogy egy francia csapat francia pilótát igazolna (egy másik francia versenyző mellé).

Az AlphaTauri elődjétől (Toro Rosso) a nagycsapathoz előléptetett, majd fél idény után visszafokozott Gasly a Red Bull neveltje, sok esélye pedig nincs az RB-családon kívül, főleg egy annyira versenyképes csapatnál, mint amilyen az Alpine ebben a szezonban – negyedik erő:

Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko egyébként nyitott lenne elengedni a franciát, annyira, hogy állítólag az AlphaTaurinál megüresedő ülésre már ki is nézte az IndyCar egyik legjobb pilótáját, az Andretti Autosport tehetségét, és egyben a McLaren köreibe tartozó amerikai Colton Hertát.

Bár Herta a McLarenhez tartozik, de valószínűleg ott nem lesz F1-es ülése, még annak fényében sem, hogy Daniel Ricciardo a szezon végén, azaz idő előtt elhagyja a csapatot, több mint valószínű ugyanis, hogy a Renault-nevelésű Oscar Piastri érkezik az ausztrál helyére. Vagyis Herta azért reménykedhet, persze ehhez meg kell szereznie az F1-hez szükséges versenyengedélyt*.

*Az a pilóta kaphatja meg az F1-es versenyengedélyt, szuperlicenszt, aki többek között

(Forrás: racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Breaking: Az Audi beszáll a Forma–1-be

Lesz egy új autómárka a Forma–1-ben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

Megválaszolták, hogy mire menne Verstappen a Red Bull nélkül

10 érdekesség, amit tudnod kell a McLaren F1-ről

További cikkeink a témában
Hirdetés