Nem lehet véletlen, hogy ilyen hirtelen és ennyire váratlanul hoppon maradt az Alpine, legalábbis a csapatfőnök szerint.

Sebastian Vettel visszavonulásának bejelentése után meglehetősen gyorsan (négy nap múlva) kiderült, hogy Fernando Alonso lesz a négyszeres világbajnok utódja az Aston Martinnál. A spanyol eligazolása még a saját csapatát, az Alpine-t is váratlanul érte.

Alonsót a Mercedes igazolta le az Aston Martinhoz, ráadásul Hamilton miatt?

Érdekes teóriával álltak elő Fernando Alonso meglepő átigazolásával kapcsolatban.

Természetesen a francia istálló is reagált a helyzetre, és úgy tűnt, hogy kézenfekvő megoldást talált: közölték ugyanis, hogy a csapat saját nevelésű pilótája, jelenlegi tartalék- és tesztpilótája, az F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastri fog Esteban Ocon mellett versenyezni a 2023-as idényben. Csakhogy a 21 éves ausztrál jelezte, hogy ő nem fog az Alpine-nál versenyezni, és jelenleg minden jel arra utal, hogy a McLarennél, Lando Norris oldalán láthatjuk őt jövőre debütálni az F1-ben.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer összeesküvést sejt a történtek mögött, szerinte nem szimplán véletlen egybeesésről van szó, hogy így alakult Alonso és Piastri sorsa, vagyis hogy hoppon maradt a francia istálló:

„Nincs bizonyítékom erre, de ez a Forma–1, egyáltalán nem lepne meg, ha néhány év múlva kiderülne, hogy a háttérben történt információmegosztás.”

Szafnauer azt is elmondta, hogy több lojalitást várt volna el Piastritól, akinek F1-es pályafutása előkészítésére több millió eurót költött a csapat, de nem is érti, miért akarna Piastri eligazolni a csapattól, hiszen „nagyszerű terveink vannak a jövőre nézve, (...) nagy költségvetés áll rendelkezésünkre és tele vagyunk tapasztalt emberekkel is”.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamilton közölte, hogy szándékosan átverte az FIA-t

A tavaszi nagy ékszerbotrány a Forma–1-ben megvan?

Még az is lehet, hogy a Mercedesnél köt ki Ricciardo

Érdekes fordulatot vehet Daniel Ricciardo pályafutása.

Lewis Hamilton megnevezte legkeményebb ellenfelét

Nem Sebastian Vettel és nem is Max Verstappen nevét mondta, ugyanakkor a választása így sem meglepő.

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön