A tavaszi nagy ékszerbotrány a Forma–1-ben megvan?

Az FIA még a szezon elején jelezte, hogy – a pilóták testi épségének védelme, illetve az autókból való biztonságos kiszabadulás miatt – ezentúl szigorúbban fogják ellenőrizni, hogy a versenyzők betartják-e az ékszerviselés tilalmára vonatkozó, még 2005-ben bevezetett szabályokat. Ez akkor annyira kiverte a biztosítékot a számos fülbevalóval és piercinggel rendelkező Lewis Hamiltonnál, hogy nemtetszésének hangot adva temérdek gyűrűt, nyakláncot és karórát viselve jelent meg a Miami Nagydíj versenyhétvégéjének sajtónapján – pont így:

A hétszeres világbajnok két versenyhétvégére kapott haladékot, hogy eltávolítsa testékszereit, ám ő azonnal jelezte, hogy nem fog eleget tenni ennek. Hamilton abban bízott, hogy a szezon végéig haladékot kap, és valószínűleg már ez így is lesz, ugyanis azóta sem lehetett hallani erről a témáról. A brit ezzel kapcsolatban most a Vanity Fairnek elárulta, hogy átverte az FIA-t – ezt mondjuk ő kevésbé szofisztikáltan fogalmazta meg a Vanity Fair divat- és életmódmagazinnak adott mélyinterjújában:

„Azt mondtam, hogy két piercingemet nem tudom eltávolítani, és hogy az egyik helyét nem igazán tudom elmagyarázni, hogy hol van. Valójában csak átbasztam őket. Az orromon kívül sehol máshol nincs piercingem, de imádtam, hogy azt gondolhatták, hogy »mi a fasz, neki átszúrták a golyóit?«”

Hamilton szerint az FIA saját szabályainak betartására tett kísérlete igazságtalan, mert szándékosan őt célozta, ezt pedig onnan gondolja, hogy „én vagyok az egyetlen, akinek valóban vannak testékszerei”.

(Forrás: racingnews365.com, fotó: formula1.com, nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni