Érdekes teóriával álltak elő Fernando Alonso meglepő átigazolásával kapcsolatban.

Miután Sebastian Vettel bejelentette idény végi visszavonulását a Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén, az Aston Martin néhány nappal később már meg is nevezte a négyszeres világbajnok utódját Fernando Alonso személyében, aki több évre szóló szerződés keretében csatlakozik az istállóhoz a szezon végeztével. A 41 éves spanyol bejelentése még jelenlegi csapatát, az Alpine-t is sokkolta (szerintük a kétszeres világbajnok átverte őket) – hát még az, ami utána történt:

De vissza Alonsohoz és az Aston Martinhoz. Ez az átigazolás egyben azt is jelenti, hogy a spanyolt 2007 óta először láthatjuk majd Mercedes-motoros istállónál versenyezni, ez a tény pedig egy érdekes, inkább egészen vad gondolatmenetet indított el a Sky Sports riportere, Ted Kravitz fejében:

„Fernando azóta nem vezetett Mercedes-motoros autót, hogy 15 évvel ezelőtt először elhagyta a McLarent. Ehhez egészen biztosan kellett Toto Wolff (a Mercedes csapatfőnöke – a szerk.) jóváhagyása is, amit nyilvánvalóan meg is történt. Nevetséges azt gondolni, hogy a Mercedes csak azért akarja a kötelékeiben tudni Fernandót, hogy lássa, milyen?

Ha esetleg Lewis bármilyen okból kifolyólag a visszavonulás mellett döntene és szükségük lenne egy világbajnokra George Russell mellé, akkor nem lenne rossz, ha a Mercedesnek lenne némi rálátása arra, milyen Fernando, akár még 41 évesen is. Azt gondolhatnánk, hogy ez eléggé valószínűtlen, de pontosan ez a bejelentés bizonyítja, hogy az F1-ben bármi megtörténhet.”

A hétszeres világbajnok Hamilton szerződése egyébként a 2023-as idény végéig szól, egyelőre még nem tudni, mi lesz vele utána, viszont 2024-ben Alonso már 43 éves lesz.

(Forrás: planetf1.com, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Ilyen lenne, ha Olaszország legnagyobb autógyártója is beszállna az F1-be

A Fiat közvetve végül is jelen van a Forma–1-ben, de mi lenne, ha még ennél is jobban belekeveredne a királykategóriába? Megmutatjuk.

Lewis Hamilton megnevezte legkeményebb ellenfelét

Nem Sebastian Vettel és nem is Max Verstappen nevét mondta, ugyanakkor a választása így sem meglepő.

Rendesen büntet, ahogy az F1-pilóták kinéznének, ha kamionsofőrök lennének

Ezekben a képekben aztán nincsen köszönet. Sergio Pérez például inkább hasonlít egy drogkartell fejére.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában