Sebastian Vettel menedzserként is négyszeres világbajnok lehetne.

A McLaren az elmúlt napokban jelentette be, hogy Daniel Ricciardo az idény végén elhagyja a csapatot, azaz az ausztrál egy évvel szerződése 2023-as lejárta előtt. A hivatalos közlemény szerint közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, de akárhogy is történt, most úgy néz ki a dolog, hogy Ricciardo csapat nélkül marad a következő szezonra.

Schumacher szerint Ricciardónak befellegzett az F1-ben

Könnyen előfordulhat, hogy Daniel Ricciardo jövőre már nem lesz az F1-mezőny tagja.

A hírre reagált az idény végén visszavonuló négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is, aki úgy beszélt egykori csapattársáról, hogy ezek után hülye lenne az a csapat, aki nem igazolná le a 33 éves pilótát:

„Nagyon elszomorított, amikor hallottam, mi történt Daniellel. Nehéz helyzetbe került, pedig még mindig ő az egyik legjobb pilóta. Megtiszteltetés volt ellene versenyezni, és velem az a kevésbé megtisztelő dolog is megesett, hogy évekkel ezelőtt legyőzött. Úgy gondolom, még mindig nagyon sokat tudni adni egy csapatnak. Persze nem ismerem a részleteket, de azt hiszem, a McLaren nem tudta kiaknázni a benne rejlő potenciált. Szomorú látni, hogy ilyen nehéz helyzetbe került, de minden jót kívánok neki.”

Ricciardónak nincs nagy mozgástere, a Williams lehet egy opció számára, amennyiben Nicholas Latifinek nem kínálnak új szerződést (ami a kanadai teljesítményét nézve teljesen jogos döntés lenne), illetve az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso ülése is szabad még az Alpine-nál, de anno ugye a Renault és az ausztrál nem túl szépen váltak el egymástól, persze azóta a francia istálló jelentős személyi és strukturális átalakuláson ment keresztül.

Még az is lehet, hogy a Mercedesnél köt ki Ricciardo

Érdekes fordulatot vehet Daniel Ricciardo pályafutása.

(Forrás: planetf1.com, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Breaking: Az Audi beszáll a Forma–1-be

Lesz egy új autómárka a Forma–1-ben.

És ezt olvastad már?
A Honda legnagyobb elektromos autója lesz a Prologue