Könnyen előfordulhat, hogy Daniel Ricciardo jövőre már nem lesz az F1-mezőny tagja.

Könnyen előfordulhat, hogy a pályafutása elején óriási tehetségként berobbanó, egykor a legkiegyensúlyozottabban és legmegbízhatóbban teljesítő Daniel Ricciardo jövőre ülés nélkül marad, ugyanis minden jel arra utal, hogy a McLaren idő előtt felbontja a szerződését, ezzel pedig nem sok lehetősége marad az ausztrálnak.

Ricciardo pofátlanul megszedheti magát, ha tényleg kirúgja a McLaren

Nyolc számjegyű összegről szól a végkielégítés, és természetesen ez dollárban értendő. Kirúgása pedig nagyon is reális eshetőség.

Papíron több istálló is szóba jöhet Ricciardo számára, de nagyon úgy tűnik, hogy csak az Alpine-nál és a Williamsnél kopogtathat. A korábbi F1-es versenyző, jelenleg a német Sky Sports szakértőjeként ténykedő Ralf Schumacher szerint amennyiben a 33 éves pilóta elhagyja a wokingi istállót, el is köszönhet a sportágtól:

„Nem tudom elképzelni, hogy Daniel még egy esélyt kapjon az F1-ben. Ugyanakkor nem tudom megmondani, kit kellene választania az Alpine-nek.”

Schumacher szerint miután a csapat saját nevelésű pilótája, jelenlegi tartalék- és tesztpilótája, az F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastri (botrányos körülmények között) kiesett a francia istálló jelöltjei közül, az F2-esektől még Felipe Drugovich vagy Jack Doohan reménykedhet, pletykák azonban egy nagy visszatérésről is szólnak:

Ugyanakkor az sem kizárható, hogy egy rövidebb kihagyás után Ricciardo visszatérhet az F1-be, láthattunk már ilyet Kevin Magnussentől és Danyiil Kvjattól is, pedig ők nem olyan kaliberű pilóták, mint az ausztrál – és az is lehet, hogy a szünettel járna a legjobban:

Még az is lehet, hogy a Mercedesnél köt ki Ricciardo

Érdekes fordulatot vehet Daniel Ricciardo pályafutása.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamilton közölte, hogy szándékosan átverte az FIA-t

A tavaszi nagy ékszerbotrány a Forma–1-ben megvan?

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön