Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Aston Martin már korábban bejelentette, hogy DBS GT Zagato néven limitált szériás szuperautót épít, és most megmutatta róla az első képeket. A legérdekesebb megoldása a „dinamikus hűtőmaszk” lesz, ami indításkor kelthető életre.

A legújabb autókban nem ismeretlen megoldás az aktív hűtőmaszk, amikor a rács mögötti lamellák az autó hűtésigényének megfelelően nyitnak vagy zárnak, így javítva az aerodinamikát és a motor hatékonyságát. Az Aston Martin most egy lépéssel tovább megy azzal, hogy bejelentették a „dinamikus hűtőmaszkot”.

A DBS GT Zagato egyébként is óriási hűtőrácsot kap, ami nem kevesebb, mint 108 darab egyenként mozgatható gyémántformájú elemből áll. A szénszálas anyagból készült elemek mozgatásával – a fent említett aerodinamikai előnyökön felül – állítólag

A hűtőmaszkon kívül is érdekes lesz a Zagato által tervezett DBS GT,

aminek szénszálas anyagból épített teteje egészen hátranyúlik, megszüntetve ezzel a hátsó szélvédőt, úgyhogy a belső visszapillantó tükröt kamerával helyettesítették. Az 5,2 literes biturbó V12-es motor teljesítményét nem tudni, de legalább 720 lóerőre számíthatunk.

A DBS GT Zagato leleplezése még hátravan, de valószínűleg mind a 19 darab elkelt már belőle. Nem is lehet csak úgy egyszerűen hozzájutni, a 6 millió angol fontot, azaz

1,9 milliárd forintot érő árában a klasszikus DB4 GT Zagato újragyártott példánya is benne van:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.