Az eredetit a Ferrari ellenfelének szánták a hatvanas években, és csak néhány darabot készítettek belőle, most azonban kis szériában újra gyártásba kerül a DB4 GT Zagato, ami rögtön a legdrágább új Aston Martin lett.

Nagy siker a legendás klasszikusok újragyártása, a Jaguar és a Range Rover mellett az Aston Martin is újabb példányokat készít a régi idők feledhetetlen típusaiból. 2017-ben a Continuation program keretében 25 darab készült a DB4 GT-ből, most pedig annak továbbfejlesztett változatát kezdik újra gyártani, ami a Zagatóval közösen készült.

A hatvanas években a Ferrari ellenfelének szánták a versenypályákon, az áramvonalas karosszériája alumíniumból készült, a 4,7 literes hathengeres motorja 395 lóerőt teljesített, amit négyfokozatú kézi váltóval lehetett beosztani.

A DB4 GT Zagato nemcsak az egyik legszebb Aston Martin, hanem az egyik legritkább is, amiből eredetileg 19-et gyártottak.

Most az eredeti módszerekkel indul újra a gyártás, az Aston Martin mesterei alumíniumlemezekből formálják a karosszériát, és a teljes összeszerelés is kézzel készül.

Az ára adók nélkül is hatmillió angol font, ami 1,9 milliárd forintnak felel meg, de ezért nem egy, hanem mindjárt két autót adnak,

a DBS Superleggera Zagato által átalakított változatát is a gyűjteménybe lehet állítani.

Kétmilliárd forintért egyszerre két ritka Aston Martint adnak

A DBS GT Zagato mellé jár egy újragyártott klasszikus DB4 is.

A DB4 GT Zagato első példányával most készültek el,

és még az Aston Martintól szokatlan pirosban is fantasztikusan néz ki az újragyártott klasszikus. Az első megrendelők 2019 végén vehetik át az új veteránjukat, a DBS Superleggera újragondolt változatára még egy évet kell várniuk, és már bejelentették a Continuation program következő autóját, a James Bond által inspirált DB5-öt.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában