Ha már úgyis autógyűjtők fogják vásárolni az Aston Martin és a Zagato legújabb limitált szériás sportautóját, akkor biztosan nem bánják, hogy a hajmeresztő áráért kapnak egyet a márka újragyártott klasszikus legendájából is.

Száz éve alapították a Zagatót, és annak is már hatvan éve, hogy az olasz karosszériaépítő és dizájnstúdió együttműködik az Aston Martinnal. A dupla évfordulót most egy olyan kollekcióval ünneplik meg, ahol rögtön két autót adnak egy árán. A csomag egyik része egy új sportkocsi, a DBS GT Zagato, amiről mutattak néhány képet.

Az alapokat az önmagában is lélegzetelállító DBS Superleggera adja, és még ennek a vonalain is talált átalakítanivalót a Zagato.

Superleggera lett a neve a legvonzóbb új Aston Martinnak

Jóval erősebb és könnyebb is, mint a DB11.

A szuperautót még stílusosabbá teszik azzal, hogy egyedi fényszórókat és hűtőmaszkot, új tetőt és hátsó szélvédőt tesznek rá, még a hátsó lámpák is sajátosak. Az 5,2 literes V12-eshez valószínűleg nem nyúlnak.

Elképesztő a DBS GT Zagato ára is, ami 6 millió angol font adók nélkül, ez 1,9 milliárd forintnak felel meg.

De, ahogyan említettük, nem is egy sportautóról van szó, hanem kettőről, hiszen a 19 példányban készülő limitált széria minden egyes darabjához jár egy a klasszikus DB4 GT Zagato, amit nemrég kezdtek újragyártani az Aston Martinnál.

Ez is érdekelhet:

Jeremy Clarkson helyében bennünk is megállt volna az ütő ebben a helyzetben

Az Aston Martin DB4 GT-t hajtotta éppen, amikor váratlan akadályba ütközött.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés